Welkom

Haptonomie

Haptotherapie

Wanneer Haptotherapie

Kosten/vergoeding

Wie zijn wij

 

Contact en route

Meer info

 

 

Wie zijn wij

 
   

Dieuwke Talma
Toen ik zelf kennismaakte met de haptonomie was ik vooral getroffen door het thema "verbondenheid". Binnen de filosofie had ik er veel over gelezen en meende ik het te begrijpen. Echt tastbaar en voelbaar werd het voor mij aan de hand van haptonomische thema's als grenzen, ruimte en presentie. Voor het eerst besefte ik dat we in wezen al verbonden zijn. Het gaat dus niet om de vraag hoe je verbinding moet maken maar om hoe en waar je deze bent kwijtgeraakt.


Dieuwke Talma
 

Moniek Jansen
Hoe kun je je ontwikkelen tot wie je in wezen bent? Waar kom je vandaan en waar ben je naar onderweg? Hoe kom je het best tot je recht in je privéleven, werk of studie? Wat gaat goed en waar loop je tegenaan? Wat moet je onder ogen zien, overwinnen of loslaten? Wat kun je niet langer negeren en moet je leren hanteren?
In onze praktijk bied ik je een veilige plek waar je op verhaal kunt komen en kunt onderzoeken wat er stagneert in je leven.  Ruimte om je te ontdoen van oude patronen en overlevingsstrategieën die niet langer functioneel zijn.


Moniek Jansen
 
Yvonne Harbers-Govers
Mensen fascineren me altijd enorm, waarom doen ze zoals ze doen? Ieder mens, elk verhaal is uniek. Mijn ervaringen als fysiotherapeut, haptotherapeut, docent, hulpverlener en hulpvrager hebben mij veel geleerd, zowel over mijzelf als over anderen. Alle ervaringen, positief en negatief, zijn waardevol en dragen bij aan wie ik ben en hoe ik anderen tegemoet treed.

Yvonne Harbers-Govers
Lees meer  
Françoise van Heiningen
Haptonomie gaat uiteindelijk over mens-zijn en vol in het leven staan. In sommige perioden in je leven kan dat lastiger zijn; dan zit je niet lekker in je vel, soms door bepaalde omstandigheden. Vaak voeren oude strategieën dan de boventoon; zoals bijvoorbeeld controle houden, wenselijk gedrag vertonen, aanpassen of een te strenge interne blik. Veel mensen hebben de neiging het met de ratio op te willen lossen maar van een te drukke geest wordt je zintuigelijk gesloten, zowel naar jezelf als de wereld toe. Dat is niet behulpzaam bij persoonlijke groei en haalt je weg bij het Nu, daar waar het leven zich afspeelt.

Francoise van Heiningen
Lees meer  
Margot Hoofs
Als haptotherapeut werk ik vanuit betrokkenheid en met nieuwsgierigheid naar wat er bij jou voor heeft gezorgd dat je uit balans bent geraakt. Wat is het verhaal rondom het ontstaan of het voort blijven bestaan van jouw klachten? Door te gaan luisteren naar wat je lichaam je vertelt ga je ontdekken dat gevoel en verstand in balans kunnen zijn en je lichaam niet je vijand hoeft te zijn. Je leert voelen waar en wanneer je blokkeert, je terughoudt of je juist openstelt voor contact met jezelf en met de ander. Door te leren vertrouwen op je gevoel en dat wat je ervaart, leer je dat je zelf in staat bent om te voelen wat goed of niet goed voor je is. Je wordt je bewust van je behoeften, je (pijn)beleving, je grenzen en je persoonlijke drijfveren.

Margot Hoofs
Lees meer  

Marjoke Dijkstra
Het mooie van mijn vak vind ik dat het je helpt weer terug te gaan naar het basale en pure voelen en de persoon die je van oorsprong bent. Wat zijn jouw essenties? Wat doet er écht toe? En in hoeverre ben je hiervan verwijderd geraakt?


Marjoke Dijkstra
 

Floortje Schut
"Thuiskomen bij jezelf ", dat is voor mij waar haptonomie over gaat. Het mooie aan haptonomie is dat het je gevoelde inzichten geeft.
Door te voelen en ervaren leg je met haptonomie de link tussen denken en voelen.
Als we ons veilig voelen kunnen we tot rust komen bij onszelf.


Floortje Schut